JALAPENO POPPERS

A friss termésekből az amerikai földrészen népszerű, de már errefelé is egyre ismertebb JALAPENO POPPERS-t készítettem. Annak is baconbe tekert változata lett a kedvencünk.

Hozzávalók:
– friss jalapeno chili termések
– reszelt kemény sajt, pl. cheddar
– bacon szeletek

A jalapeno-kat félbevágom, a belsejüket kiskanállal kivájom, ezeket a részeket félreteszem és megszárítom… jó lesz majd más ételek ízesítésére. Az üreges, fél jalapeno-kat megtöltöm a reszelt sajttal, egyszer tettem bele csíkokra vágott aszalt szilvát is, megérte. Ezután baconbe tekerve, jénaiba vagy tepsibe egymás mellé rendezve, sütőben addig sütöm, amíg piros ropogós lesz. Kerti partikra, barátoknak vagy egy hétköznapi vacsorára is kiváló. Egyébként más, üregesebb, nem túlságosan csípős chilifajtákkal is működik, pl. rocoto, mulato isleno, aji amarillo, méretesebb cseresznyepaprika, kisebb almapaprika…

Jalapeno-s változat:

Rocoto-s és jalapeno-s változat: